logo

Lär dig ServiceNow och börja en ny karriär som IT-konsult på Accenture

Är du redo för ett karriärskifte till det snabbt växande området tjänstedesign? Tycker du problemlösning, kod och företags digitaliseringsresor låter spännande? Lär dig hur du minskar klyftan mellan organisationer och teknik med vår intensivutbildning, för att bli en ServiceNow-konsult. Efter 12 veckor börjar du din nya IT-karriär på Accenture – utan någon tidigare erfarenhet inom området.

Karriärmöjligheter

ServiceNow - Världsledande inom Service Management

Digitaliseringen förändrar världen. Hur vi lever, hur vi kommunicerar och hur vi arbetar. Därför finns idag en stor efterfrågan på personer som vet hur lösningar som stödjer det ska implementeras.

Som ServiceNow-konsult arbetar du mitt i den digitala revolutionen: hjälper företag att växa med teknik. Att arbeta med ServiceNow är en kombination av att identifiera affärsutmaningar, skapa digitala lösningar och minska gapet mellan organisationer och teknik. I praktiken får du:

 • Utveckla dig själv till att bli en teknisk expert inom spännande teknik som hela ständigt utvecklas.
 • Arbeta med olika kundprojekt, identifiera affärsutmaningar och hitta lösningar med ServiceNow tillsammans med kunden och ditt team. Du ska helt enkelt göra servicen bättre och smidigare.
 • Arbeta med kod, men i stället för att djupdyka i programmering sker arbetet mestadels med systemets inbyggda funktioner, vilket gör att du kan lägga din tid på att identifiera och lösa affärsutmaningar.
 • Identifiera utmaningar hos kunderna, bygga lösningar och automatisera processer genom att kombinera ServiceNows färdiga byggstenar och programmeringsfunktioner.
 • Underhålla och anpassa kundernas ServiceNow-miljöer samt stödja dem.
”Det mest givande med mitt jobb är det intensiva och gemensamma arbetssättet och det mångsidiga arbetet som utmanar och erbjuder möjligheter att bli bättre varje dag.” – Ida Finne, Alumn, ServiceNow-programmet

Vi letar efter deltagare till vår kostnadsfria intensivutbildning inom ServiceNow, som startar den 16 januari och slutar den 11 april 2023. Efter examen väntar en karriär som IT-konsult på Accenture. Ingen tidigare bakgrund inom området behövs. Motivation och förmåga att lära är vad som avgör om du får en plats!

Utbildningen hålls i ett internationellt virtuellt klassrum med deltagare från Sverige, Finland, Norge och Danmark. Efter utbildningen kommer du att arbeta på Accentures kontor i Stockholm, där du kommer fortsätta din inlärningskurva med stöd från dina nya kollegor.

Arbeta på Accenture

Efter din examen från AW Academy, kommer du arbeta som IT-konsult på Accenture, via Academic Work. Accentures kunder är olika – allt från offentliga organisationer till privata, små och medelstora företag. Du kan vara den du är. Din bakgrund och tidigare erfarenhet värdesätts men det är din motivation som räknas.

Läs mer om Accenture.

Under 12 intensiva veckor kommer du lära dig:

 • Förstå affärsprocesserna och omvandla företagens behov till tekniska lösningar på ServiceNow-plattformen 
 • Hantera ServiceNows nyckelfunktioner och applikationer (ITSM, CSM) för att utveckla ServiceNow-plattformen på ett mångsidigt och hållbart sätt för att möta kundernas behov
 • Implementering av ServiceNow-systemet och utveckling av olika funktionaliteter, för att bygga bästa möjliga lösning
 • Att skräddarsy ServiceNow-plattformen för olika behov. Detta görs genom programmeringsfunktioner
 • Arbeta som ett team och som en del av ett projekt
 • Interaktions- och kommunikationsförmåga som kommer stödja dig i ditt arbete som konsult

Under utbildningen kommer du genomföra ServiceNows egen grundkurs, som låter dig göra ServiceNow Certified System Administrator-certifikatet.

”Det finns ingen liknande arbetsdag, varje dag lär man sig något nytt. Det bästa med ServiceNow är dess mångsidighet, och samtidigt användarvänlighet. Det är lite som att bygga med lego; bara fantasin sätter gränser.” Mika Kallasoja, Alumn, ServiceNow-programmet

Programmet genomförs som hybridundervisning, där du som deltagare kan delta antingen fysiskt i våra lokaler på Campus i Hagastaden, Stockholm, alternativt remote via digitalt klassrum. Programmet har schemalagda lektioner från måndag till fredag kl. 8.00 – 16.00.

Vem letar vi efter?

Intensivutbildningen passar dig som har:

 • Ett brinnande intresse för IT-branschen, digitalisering, problemlösning och att hjälpa kunder
 • Stark motivation och vilja att genomföra en krävande och intensiv utbildning
 • Ett flexibelt förhållningssätt, tålamod och mod att ge dig in i utmanande situationer – intensivutbildning och en nystart i karriären ger mycket, men det kräver också mycket
 • Förmågan att lära dig snabbt
 • Mycket goda kunskaper i både svenska och engelska, i tal och skrift

Stämmer detta in på dig? Bra! Då kan det här vara helt rätt väg att gå. Rekryteringsprocessen startar med två test (ett personlighetstest och ett problemlösningstest) för att se om du har vad som krävs för att bli ServiceNow-konsult på 12 veckor.

Antar du utmaningen? Gör testen via rutan i högerkolumnen.

Vi erbjuder

 • Kostnadsfri intensivutbildning som är lärarledd med praktiska studier med utgångspunkt i Accelerated learning – läs mer om hur vår utbildningspartner Brights ser på lärande här
 • En fast anställning genom Academic Work på Accenture som redan har anställt tidigare AW Academy-deltagare
 • En effektiv väg till en ny karriär inom IT, utan att någon tidigare erfarenhet krävs

Snabb väg till en ny karriär

Intensivutbildningen bedrivs i bootcamp-format, med vår utbildningspartner Brights. Utbildningen sker med utgångspunkt i metodiken Accelerated Learning – vilket innebär ett högt tempo, kortare teoretiska genomgångar och mycket praktiskt arbete, både enskilt och i grupp. Din utveckling är viktig. Därför kommer du under utbildningen få stöttning från lärare och ha avstämningar med programansvarig för att se så du hänger med tekniskt och att du mår bra. Efter varje utbildningsmodul genomför du en checkpoint som visar att värdet har uppnåtts och stöttar dig i din reflektion kring din lärandekurva. Det är viktigt med systematisk uppföljning av deltagarnas kunskaper, färdigheter och kompetens, genom vilka vi kan säkerställa hög kvalitet och skapa värde. Detta för att du ska få de bästa förutsättningarna för att börja bygga din nya karriär som ServiceNow-konsult. Här kan du läsa mer om hur Brights ser på lärande och vad du kan förvänta dig i utbildningen: The Brights Way.

Ansökningsprocessen

Vår rekryteringsprocess fokuserar uteslutande på individens förmågor, egenskaper och motivation. Därför börjar urvalsprocessen med tester som mäter om du har vad som krävs för att byta karriär på 12 veckor. Det är ett personlighetstest och ett logiskt problemlösningstest. Totalt tar dessa två tester ca 40 minuter att genomföra.

Här är ansökningsprocessen steg för steg:

Steg 1: Slutför våra onlinetester

Steg 2: Skicka oss ditt motivationsbrev och CV

Steg 3: Telefonintervju med Academic Work

Steg 4: Personlig intervju med Academic Work

Steg 5: Granskning av din information, tester och intervjuer

Steg 6: Välkommen till programmet!

Praktisk information

Uppstartskväll 12 december (här börjar även förstudierna, som du gör på egen hand inför utbildningens start)

Intensiv utbildningsperiod 16 januari – 11 april

Studieort Hybridundervisning via digitala verktyg måndag till fredag kl. 08.00 – 16.00. Utöver de schemalagda timmarna behöver du också ta dig tid att reflektera över dina lärdomar och förbereda vissa uppgifter.

Examen 11 april

Första arbetsdagen 12 april

Partnerföretag

Lär känna Accenture

Accenture is a global professional services company with leading capabilities in digital, cloud and security. Combining unmatched experience and specialized skills across more than 40 industries, we offer Strategy and Consulting, Technology and Operations services and Accenture Song – all powered by the world's largest network of Advanced Technology and Intelligent Operations centers. Our 710,000 people deliver on the promise of technology and human ingenuity every day, serving clients in more than 120 countries. We embrace the power of change to create value and shared success for our clients, people, shareholders, partners and communities. Visit us at accenture.com.

rocket

FAQ

Vanliga frågor

Vår rekryteringsprocess fokuserar uteslutande på individens förmågor, egenskaper och motivation. Det viktiga för oss är vad du kan göra imorgon, inte vad du gjorde igår. Därför börjar urvalsprocessen med tester som mäter om du har vad som krävs för att lära dig det nya yrket på 12 veckor. Det är ett personlighetsformulär och ett logiskt problemlösande test. Tillsammans tar de ca 40 minuter att genomföra. Academic Work ansvarar för rekryteringen till AW Academy. Alla som fullföljer utbildningen hos AW Academy får en tillsvidareanställning hos Academic Work med uppdrag som IT-konsult. 

Intensivutbildningen bedrivs i bootcamp-format, med vår utbildningspartner Brights. Utbildningen sker med utgångspunkt i metodiken Accelerated Learning – vilket innebär ett högt tempo, kortare teoretiska genomgångar och mycket praktiskt arbete, både enskilt och i grupp. Din utveckling är viktig. Därför kommer du under utbildningen få stöttning från lärare och ha avstämningar med programansvarig för att se så du hänger med tekniskt och att du mår bra. Efter varje utbildningsmodul genomför du en checkpoint som visar att värdet har uppnåtts och stöttar dig i din reflektion kring din lärandekurva. Det är viktigt med systematisk uppföljning av deltagarnas kunskaper, färdigheter och kompetens, genom vilka vi kan säkerställa hög kvalitet och skapa värde. Detta för att du ska få de bästa förutsättningarna för att börja bygga din nya karriär som ServiceNow-konsult. Här kan du läsa mer om hur Brights ser på lärande och vad du kan förvänta dig i utbildningen: The Brights Way.

Vår rekryteringsprocess fokuserar uteslutande på individens förmågor, egenskaper och motivation. Därför börjar urvalsprocessen med tester som mäter om du har vad som krävs för att byta karriär på 12 veckor. Det är ett personlighetstest och ett logiskt problemlösningstest. Totalt tar dessa två tester ca 40 minuter att genomföra.

Här är ansökningsprocessen steg för steg:

Steg 1:Slutför våra onlinetester

Steg 2:Skicka oss ditt motivationsbrev och CV

Steg 3:Telefonintervju med Academic Work

Steg 4:Personlig intervju med Academic Work

Steg 5:Granskning av din information, tester och intervjuer

Steg 6:Välkommen till programmet!

Utbildningen är kostnadsfri men leder till en utbildningsskuld på 150 000 kr som uppstår efter avklarad examen. Den arbetas av med 1/12del per månad under konsultuppdragets första 12 månader och regleras mellan inhyrande företag och Academic Work, inget dras från lönen. Utbildningsskulden aktiveras om man hoppar av utbildningen i förtid utan giltig anledning alternativt om man avbryter konsultavtalet och tar uppdrag eller anställning utanför Academic Works nätverk. Man blir då återbetalningsskyldig för kvarvarande belopp. 
question

Har du fler frågor?

Läs gärna vår FAQ. Du kan också maila oss på academy@academicwork.se

Praktisk information

Start 1/16/2023

Examen 4/11/2023

Utbildningsort Campus Hagastaden i Stockholm

Arbetsort Stockholm

Community

Tidigare deltagare på AW Academy

När jag sökte hade jag tidigt en tanke om att jag ville jobba som projektledare inom IT men upptäckte ganska snabbt programmering. När jag sedan fick chansen att jobba som utvecklare tog jag den. Det är något jag inte ångrar för en sekund!

Lina Jonsson

C#.NET HT2016

Läs mer

AW Academy kändes som en snabbare väg in i IT-branschen även om jag förstod att det skulle bli intensiva månader. Att få sitta hands-on med olika programmeringsprojekt och att jobba tillsammans i team kändes som rätt väg för mig.

Johanna Tedenborg Björklund

C#.NET

Jag ångrar verkligen inte att jag sökte och jag saknar ibland tiden under AW Academy – det är så lyxigt att få 12 veckor att enbart fokusera på sitt eget lärande!

Jeanette

Java ST17