logo

Lär dig Java & starta ny karriär inom IT!

Ny chans att söka till Javaprogrammet! Vill du jobba med ett av världens populäraste programmeringsspråk? Nu öppnar vi antagningen och du har återigen chansen att lära dig Java med vår populära intensivutbildning! Under 12 veckor ger vi dig den kompetens och de verktyg du behöver för att starta en ny karriär som IT-konsult, dessutom garanterar vi dig en tillsvidareanställning efter examen!

Karriärmöjligheter

Är det du som bygger framtidens appar? 

Java är ett av världens mest använda programmeringsspråk och finns i allt från spel på mobilen, i superdatorer till stora affärskritiska system inom exempelvis bank och försäkring. Det är objektorienterat, plattformsoberoende och har bra prestanda vilket gör att språket har ett brett användningsområde och många företag använder det för att bland annat utveckla mjukvarusystem, bygga plattformar och appar. 

Efterfrågan på kompetens inom Java fortsätter att vara hög och med denna erfarenhet i bagaget kommer du ha en solid grund att starta din nya IT-karriär på för att kontinuerligt utvecklas och bygga vidare på din kompetens under konsultuppdraget. Förutom att lära dig programmering får du även konkreta verktyg som hjälper dig i IT-konsultrollen.   

Oavsett om du har tidigare erfarenhet av programmering eller inte, kommer vi utmana dig och med rätt motivation kommer din inlärningskurva bli brant. Detta är en snabb väg in i IT-branschen för dig som inte räds en utmaning.  

Nyfiken på vad våra Javaalumner säger? Läs om alumnen Pauline som delar med sig av hur du vågar ta första steget mot en ny karriär. Eller läs om alumnen Daniel som bytte spår från lokförare och idag är Javautvecklare på IKEA. 

Detta kommer du lära dig under 12 intensiva veckor:

 • Versionshantering med Git och GitHub 
 • Introduktion till programmering i Java 
 • Datastrukturer och algoritmer 
 • Objektorienterad programmering (OOP) 
 • JVM och Java-plattformen 
 • Introduktion till Databaser och SQL samt kopplingen till Java 
 • Introduktion till webbutveckling inklusive HTTP, HTML, JavaScript, CSS 

Vem letar vi efter?

Intensivutbildningen som leder till garanterat jobb passar dig:

 • Som är intresserad av ett arbete där du får kombinera problemlösning med din kreativa sida
 • Som har stark motivation och en vilja att engagera dig i en krävande intensivutbildning som leder till ett jobb
 • Som har en flexibel attityd, tålamod och mod att ge dig in i utmanade situationer. Intensivutbildning och starten på en ny karriär ger, men kräver också, mycket
 • Som har flytande muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska, eftersom utbildningen ges på båda språken
 • Som är över 18 år

Stämmer detta in på dig? Bra! Då kan det här vara helt rätt väg för dig.

Academic Work ansvarar för rekryteringsprocessen som börjar med tester för att se om du har vad som krävs för att lära dig Java och rollen som IT-konsult på 12 veckor – antar du utmaningen? Gör testen via rutan i högerkolumnen. Efter examen väntar en tillsvidareanställning via Academic Work med uppdrag hos något av de inhyrande kundföretagen. Du väljer själv till vilken stad du söker senare i ansökningsprocessen. 

Vi erbjuder:

 • Kostnadsfri intensivutbildning som är lärarledd med praktiska studier med utgångspunkt i Accelerated Learning
 • En fast anställning genom Academic Work uthyrd som konsult till något av deras kundföretag 
 • En effektiv väg till en ny karriär inom IT, utan krav på någon tidigare erfarenhet 

The AW Academy Way

Snabb väg till en ny karriär

Intensivutbildningen bedrivs i bootcamp-format, med vår utbildningspartner Brights. Utbildningen sker med utgångspunkt i metodiken Accelerated Learning – vilket innebär ett högt tempo, kortare teoretiska genomgångar och mycket praktiskt arbete, både enskilt och i grupp. Din utveckling är viktig. Därför kommer du under utbildningen få stöttning från lärare och ha avstämningar med programansvarig för att se så du hänger med tekniskt och att du mår bra. Efter varje utbildningsmodul genomför du en checkpoint som visar att värdet har uppnåtts och stöttar dig i din reflektion kring din lärandekurva. Det är viktigt med systematisk uppföljning av deltagarnas kunskaper, färdigheter och kompetens, genom vilka vi kan säkerställa hög kvalitet och skapa värde. Detta för att du ska få de bästa förutsättningarna för att börja bygga din nya karriär inom Java. Här kan du läsa mer om hur Brights ser på lärande och vad du kan förvänta dig i utbildningen: The Brights Way.

”Det var så kul att få vara en del av en klass med engagerade och likasinnade individer. Lärarna är otroligt kunniga och duktiga, man längtade alltid till nästa dag för att få lära sig mer” - Benjamin, AW Academyalumn.  

 

Våra IT-program är framtagna i nära samarbete med arbetsmarknaden och våra lärare, för att du ska ha de bästa förutsättningarna för att börja bygga din nya karriär som junior IT-konsult. Under de två sista veckorna på utbildningen kommer du knyta ihop alla delar du lärt dig i ett slutprojekt där du och ditt team kan välja att utveckla exempelvis en app, en tjänst, en produkt, ett spel eller förverkliga det där hobbyprojektet du alltid drömt om. I denna artikel kan du träffa vår lärare Andreas och läsa varför han tycker du ska satsa på att bli Javautvecklare.  

Programmet genomförs via hybridundervisning där du som deltagare kan delta antingen via vårt nya Campus i Hagastaden, Stockholm alternativt remote via digitalt klassrum. Utbildningen är lärarledd från måndag till fredag kl. 9-17.   

 

Ansökningsprocessen

 

För att söka till programmet måste du vara över 18 år och ha goda kunskaper i svenska och engelska. Inga andra förkunskaper krävs!  

Dessa steg ingår i vår rekryteringsprocess:   

Steg 1. Gör urvalstesten  

Steg 2. Skicka in din ansökan  

Steg 3. Telefonintervju hos Academic Work  

Steg 4. Intervju hos Academic Work  

Steg 5. Referenstagning hos tidigare arbetsplats  

Steg 6. Välkommen till AW Academy!   

Academic Work ansvarar för rekryteringen till AW Academy. Alla som fullföljer utbildningen hos AW Academy får en tillsvidareanställning hos Academic Work med uppdrag som konsult. 

 

Praktisk information

Start 2022-11-07 

Examen 2023-02-03 

Utbildningsort AW Academy Campus i Hagastaden eller remote via digitala verktyg - det är valfritt 

Arbetsort Stockholm, Göteborg, Gävle, Karlstad (fullt), Malmö, Umeå (fullt), Luleå, Västerås 

Uppstartskväll 10/10 med efterföljande förstudier du lägger upp utifrån eget schema 

rocket

FAQ

Vanliga frågor

För att söka till programmet måste du vara över 18 år och har goda kunskaper i svenska och engelska. Inga andra förkunskaper krävs! Dessa steg ingår i vår rekryteringsprocess: Steg 1. Gör urvalstesten Steg 2. Skicka in din ansökan Steg 3. Telefonintervju hos Academic Work Steg 4. Intervju hos Academic Work Steg 5. Intervju hos kund 6. Referenstagning hos tidigare arbetsplats Steg 6. Välkommen till AW Academy! Academic Work ansvarar för rekryteringen till AW Academy. Alla som fullföljer utbildningen hos AW Academy får en tillsvidareanställning hos Academic Work med uppdrag som konsult.

Efter avklarad examen blir du tillsvidareanställd som konsult via Academic Work på den ort du har sökt dig till. Antingen har du ett färdigt konsultuppdrag redan då du börjar utbildningen eller så blir det klart under/efter utbildningen. Academic Work jobbar för att hitta en så bra matchning som möjligt mellan dig som konsult och inhyrande företag. Utbildningen är kostnadsfri och du betalar inte någonting för att gå den, värdet av den utgör däremot en utbildningsskuld som uppgår till 150 000kr och skrivs av med 1/12 per månad i och med att du jobbar som konsult. Skulden är ingenting som kommer dras av från din lön och efter 12 månaders konsultuppdrag är skulden helt avskriven. Utbildningsskulden aktiveras om man avbryter utbildningen i förtid utan giltig anledning alternativt om man avbryter konsultavtalet och tar uppdrag eller anställning utanför Academic Works nätverk. Man blir då återbetalningsskydig för kvarvarande belopp. 

Utbildningen är kostnadsfri men leder till en utbildningsskuld på 150 000 kr som uppstår efter avklarad examen. Den arbetas av med 1/12del per månad under konsultuppdragets första 12 månader och regleras mellan inhyrande företag och Academic Work, inget dras från lönen. Utbildningsskulden aktiveras om man hoppar av utbildningen i förtid utan giltig anledning alternativt om man avbryter konsultavtalet och tar uppdrag eller anställning utanför Academic Works nätverk. Man blir då återbetalningsskydig för kvarvarande belopp. 

question

Har du fler frågor? 

Kolla in vår FAQ.  

Praktisk information

Start 11/7/2022

Examen 2/3/2023

Utbildningsort AW Academy Campus i Hagastaden eller remote via digitala verktyg - det är valfritt

Arbetsort Stockholm, Göteborg, Gävle, Karlstad (fullt), Malmö, Umeå (fullt), Luleå eller Västerås

Ansök till programmet!

Gör testerna och sök innan platserna fylls! Testerna utförs via testleverantören Assessio. Testerna börjar inte direkt efter registrering, utan du får ett e-mail med instruktioner och kan sedan ta testerna vid en tidpunkt som passar dig.