logo

Lär dig programmera C#.NET och starta ny karriär inom IT

Sedan starten 2015 har vi genomfört över 25 program inom C#.NET! Nu har du återigen chansen att söka till en av våra mest populära utbildningar, lär dig programmera C#.NET på 12 veckor i vinter och starta en ny karriär som IT-konsult. Efter examen får du en tillsvidareanställning via Academic Work med uppdrag hos ett av deras många kundföretag.

Vem söker vi?

För dig som vill byta karriär till IT

Är du nyfiken på IT-branschen och programmering? Vill du hjälpa företag och organisationer att växa? Är du intresserad av en intensivutbildning som ger garanterat jobb där du får kombinera problemlösning med din kreativa sida? Isåfall är denna intensivutbildning för just dig! Vi söker dig som är ansvarstagande, noggrann och kommunikativ. Du har några års arbetslivserfarenhet och vill göra ett karriärsbyte inom IT. Du har god kunskap i både svenska och engelska.

Inga andra förkunskaper krävs! Academic Work ansvarar för rekryteringsprocessen som börjar med två stycken tester (personlighetstest och problemlösningstest) för att se om du har vad som krävs för att lära dig C#.NET på 12 veckor – antar du utmaningen? Gör testen via rutan i högerkolumnen. Du väljer själv till vilken stad du söker senare i ansökningsprocessen. 

Vi erbjuder

 • Kostnadsfri intensivutbildning som är lärarledd med praktiska studier
 • En fast anställning genom Academic Work uthyrd som konsult till något av deras kundföretag
 • En effektiv väg till en ny karriär inom IT, utan krav på någon tidigare erfarenhet

Utbildningens innehåll

Under 12 veckors intensivutbildning kommer du:

 • Lära dig objektorienterad programmering
 • Grundläggande programmering i C# och .NET 6
 • Webbapplikationer med .NET Core MVC
 • Relationsdatabaser med Microsoft SQL Server
 • HTML, CSS, JavaScript
 • Visual Studio
 • Användarvänlig design (UX)
 • Att arbeta med agila metoder (SCRUM) och business mindset vilket kommer hjälpa dig väl ute i kundprojekt.

Accelerated Learning

Denna intensivutbildning pågår under 12 veckor och framtagen i nära samarbete med arbetsmarknaden och våra erfarna lärare, för att du ska ha de bästa förutsättningarna för att börja bygga din nya karriär som IT-konsult. 

Utbildningen sker med utgångspunkt i metodiken Accelerated Learning – vilket innebär ett högt tempo, kortare teoretiska genomgångar och mycket praktiskt arbete, både enskilt och i grupp. Under utbildningen kommer du lära dig objektorienterad programmering och versionshantering med Git och GitHub. Du kommer jobba med datastrukturer och algoritmer och få en introduktion till webbutveckling inklusive HTTP, HTML, JavaScript och CSS. Under de två sista veckorna på utbildningen kommer du knyta ihop alla delar du lärt dig i ett slutprojekt där du och ditt team kan välja att utveckla exempelvis en app, en tjänst, en produkt, ett spel eller förverkliga det där hobbyprojektet du alltid drömt om.

Karriärsmöjligheter

Vad händer efter examen?

Efter fullföljd utbildning på AW Academy erbjuds en tillsvidareanställning hos Academic Work. I rollen som IT-konsult kommer du ut på uppdrag hos Academic Works kundföretag i den stad du sökt till. Hittills har över 400 företag tagit in konsulter från AW Academy – allt ifrån banker och telekomföretag till produktbolag och mindre startups. Detta är en perfekt chans för dig som vill byta karriär och komma ut i arbetslivet som IT-konsult!

Vill du veta mer om karriärmöjligheterna efter examen från C#.NET-programmet? Då ska du läsa vår inspirerande alumniporträtt om Matilda, som bytte karriär från Business Controller på ett av världens största modeföretag till C#.NET-konsult på Tele2. Du kan läsa om hennes karriärresa här.

rocket

FAQ

Vanliga frågor

Steg 1: Gör klart våra onlinetester, du får feedback via mail efter senast 5 dagar om du klarat de. 

Steg 2: Skicka oss din ansökan och ditt CV. 

Steg 3: Telefonintervju med Academic Work. 

Steg 4: Personlig intervju med Academic Work. 

Steg 5: Kontrollera dina referenser. 

Steg 6: Välkommen till AW Academy! 

Academic Work ansvarar för rekryteringen till AW Academy. I våra utbildningar med jobbgaranti får varje deltagare som framgångsrikt genomfört utbildningen vid AW Academy en tillsvidareanställning som konsult via Academic Work. 

Utbildningen är kostnadsfri men leder till en utbildningsskuld på 150 000 kr som uppstår efter avklarad examen. Den arbetas av med 1/12del per månad under konsultuppdragets första 12 månader och regleras mellan inhyrande företag och Academic Work, inget dras från lönen. Utbildningsskulden aktiveras om man hoppar av utbildningen i förtid utan giltig anledning alternativt om man avbryter konsultavtalet och tar uppdrag eller anställning utanför Academic Works nätverk. Man blir då återbetalningsskyldig för kvarvarande belopp. 

Vår rekryteringsprocess fokuserar uteslutande på individens förmågor, egenskaper och motivation. Det viktiga för oss är vad du kan göra imorgon, inte vad du gjorde igår. Därför börjar urvalsprocessen med tester som mäter om du har vad som krävs för att lära dig det nya yrket på 12 veckor. Det är ett personlighetsformulär och ett logiskt problemlösande test. Tillsammans tar de ca 40 minuter att genomföra. Academic Work ansvarar för rekryteringen till AW Academy. Alla som fullföljer utbildningen hos AW Academy får en tillsvidareanställning hos Academic Work med uppdrag som IT-konsult.  

question

Har du fler frågor?

Maila oss på academy@academicwork.se 

PRAKTISK INFORMATION

Startdatum 10/24/2022

Slutdatum 1/20/2023

Utbildningsort Campus Stockholm/digitalt via remote klassrum

Arbetsort Stockholm (2 platser kvar), Göteborg (fullt), Malmö (fullt), Karlstad (fullt), Sundsvall (fullt), Umeå (fullt), Skellefteå (fullt), Västerås (fullt), Örebro (fullt) eller Gävle (fullt)

2 PLATSER KVAR.

Ansök till programmet!

Gör testerna och sök innan platserna fylls! Testerna utförs via testleverantören Assessio. Testerna börjar inte direkt efter registrering, utan du får ett e-mail med instruktioner och kan sedan ta testerna vid en tidpunkt som passar dig.

COMMUNITY

Såhär tycker våra alumner

När jag sökte hade jag tidigt en tanke om att jag ville jobba som projektledare inom IT men upptäckte ganska snabbt programmering. När jag sedan fick chansen att jobba som utvecklare tog jag den. Det är något jag inte ångrar för en sekund!

Lina Jonsson

C#.NET HT2016

Läs mer

AW Academy kändes som en snabbare väg in i IT-branschen även om jag förstod att det skulle bli intensiva månader. Att få sitta hands-on med olika programmeringsprojekt och att jobba tillsammans i team kändes som rätt väg för mig.

Johanna Tedenborg Björklund

C#.NET

Jag ångrar verkligen inte att jag sökte och jag saknar ibland tiden under AW Academy – det är så lyxigt att få 12 veckor att enbart fokusera på sitt eget lärande!

Jeanette

Java ST17