logo
Paper and computer

FAQ

Här får du svar på de vanligaste frågorna om AW Academy, vår rekryteringsprocess och våra program.  Hittade du inte det du letade efter? Då kan du mejla oss på info@awacademy.se

Om AW Academy och våra erbjudanden

AW Academy erbjuder intensivutbildningar som förbereder och utbildar människor med rätt förmågor och ambition för nya utmaningar och karriärer. AW Academy erbjuder både privatpersoner och företag intensivutbildningar baserade på utbildningsformen Accelerated Learning. Det finns även kompetenshöjande utbildningar för karriärskifte eller karriärboost. Sedan starten 2015 har vi fokuserat på IT och programvaruutveckling, men idag erbjuder vi en mängd olika utbildningsalternativ.  

Läs mer om våra erbjudanden under "Vilka typer av program erbjuder ni? ”  

Enligt branschstatistik har Europa idag en brist på 750 000 personer med rätt IT-kunskaper. Traditionella utbildningar kämpar med att lösa den ökande kunskapsklyftan och det är därför vi har startat AW Academy, en skola som erbjuder Accelerated Learning-program. Vi skapar den kompetens som branschen behöver samtidigt som vi stärker karriären för personer med motivation och drivkraft.  

AW Academy grundades 2015 i Sverige och finns idag i Sverige, Finland, Tyskland och Norge.  

Accelerated Learning är en pedagogisk metod som innebär praktiskt lärande med högt tempo, samarbeten i team och outtröttlig feedbackdialog. Utbildningen baseras på konkreta och jobbrelaterade uppgifter som är utformade med nära koppling till yrkesrollen. Accelerated Learning är ett snabbt och effektivt sätt att skaffa sig ny kunskap. 

De visar vilka kunskaper, färdigheter och/eller vilken expertis som studenten förväntas ha efter programmet och klargör vad som ingår i programmet. Konceptet har varit en central del av EU:s utbildningspolitik sedan 2004 och inkluderar ett starkare fokus på individuellt lärande jämfört med andra faktorer som tidigare varit mer framträdande, som lärarnas preferenser. 

Vi erbjuder en mängd olika program:   

Vår klassiska bootcamp med jobbgaranti kan delas in i öppna, kundspecifika eller hybrider. Utbildningen är kostnadsfri och leder till en anställning som konsult på Academic Work efter utbildningens slut.  

Du kan även betala för vår utbildning och satsa på en karriär utanför vårt nätverk.  

Om du bara vill lära dig något under några dagar erbjuder vi Upskill-program inom olika områden. Du eller din arbetsgivare betalar och får sedan en 3–5 dagars utbildning inom ett specifikt område.  

När det gäller kundspecifika program vet du redan vilket partnerföretag du kommer att jobba på efter programmet och du kommer att lära känna kunden som det sista steget i vår rekryteringsprocess. I ett öppet program vet du inte vilket ditt partnerföretag är. Under programmets gång får du därför göra intervjuer med olika företag. Ett hybridprogram är en blandning av båda.  

Vi på AW Academy ansvarar för programmet och därmed din utbildning. Vårt systerbolag Academic Work hanterar rekryteringsprocessen och jobbplaceringen efteråt. Du kommer sedan att placeras hos vårt partnerföretag med målet att ha en fast anställning senast efter 12 månader.  

Ansökningsprocessen

Vi påbörjar ansökningsfasen av våra program tre till fyra månader innan förstudierna påbörjas. Vi rekryterar kontinuerligt, vilket kan innebära att ett program stängs innan de tre till fyra månaderna har passerat eftersom vi då har hittat de deltagare som passar bäst.

Våra program består av 10 upp till 30 deltagare.  

Tyvärr kan vi inte exakt säga vilka program som kommer att publiceras vid vilken tidpunkt.  

Men prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du information om alla nya program!  

Vi rekommenderar att du fokuserar på att berätta varför just du är rätt person för AW Academy. Du kan förklara varför du söker till det här programmet, just den här branschen och varför du tycker att du passar perfekt. 

I våra kundspecifika program lär du känna partnerföretaget som det sista steget i ansökningsprocessen. I våra öppna program kommer du att ha intervjuer under programmet. 

AW Academy vänder sig till alla sökande, oavsett bakgrund. När vi väljer konsulter är rätt inställning viktigare än tidigare erfarenheter. Vi vill att du som söker är motiverad och ambitiös, och har förmågan att snabbt skaffa dig ny kunskap.  

Vi ber dig att välja ett av våra program när du börjar din ansökan. Om din ansökan till ett program inte lyckades kan du naturligtvis ansöka till ett annat program senare.  

Om du har mottagit ett mail med besked om att du går vidare i den process du har sökt, förväntas du skicka in CV och Motivationsbrev. Om du upplever problem med att ladda upp ditt CV och Motivationsbrev, kan det bero på att du saknar ett konto hos Academic Work. Du skapar ett konto hos Academic Work här! 

Om onlinetesterna

Våra AW Academy-rekryterare ger dig feedback på dina testresultat online inom 5 dagar.

Eftersom vi får ett stort antal ansökningar kan vi inte ge återkoppling på testresultaten till alla sökande. Om du går vidare har du uppnått ett resultat över genomsnittet på prestationstestet i förhållande till jämförelsegruppen. Om du inte går vidare, har du en poäng under genomsnittet för prestationstestet i förhållande till din jämförelsegrupp.  

Ja, du kan återanvända ditt resultat. Men tänk på att kraven och fokus för online-tester för öppna och kundspecifika klasser kan variera, så vi måste alltid fatta detta beslut individuellt.  

Om du har klarat våra onlinetester kan du skicka in ditt motivationsbrev och CV.

Vår utbildning är intensiv och ställer mycket höga krav på dig som deltagare så innan du påbörjar din utbildning på AW Academy vill vi försäkra oss om att du har rätt förmågor. Därför startar vi processen med tester noggrant utvalda tillsammans med vår testleverantör Assessio. De här testerna kartlägger din personlighet och din problemlösningsförmåga. 

Rekryteringsprocessen börjar med att mäta din motivation, och kartlägga din personlighet och din problemlösningsförmåga. Testerna är internetbaserade och varje fråga har en tidsgräns. Många deltagare upplever det här momentet som stressigt. Därför är det viktigt att du gör testet i en lugn miljö.  

Nej, du får bara göra testerna en gång för varje program. Testinstruktionerna är mycket exakta och förståeliga. Ta god tid på dig, sitt i en tyst miljö och gör testet på en dator. Vi rekommenderar inte att du gör testet på din mobil eller surfplatta, utan gör det i lugn och ro. Självklart kan du ansöka om ett annat program senare. 

När du ansöker till våra program inleds processen med två-tre urvalstester via vår testleverantör Assessio. Dessa tester ger en överblick över personlighetsdrag, motivation samt inlärningsförmåga. Testprocessen varierar till respektive program och utgörs av följande tester; MAP, MiNT och Matrigma.

MAP – Är ett certifierat personlighetstest som baseras på femfaktormodellen. Testet förutser arbetsrelaterade beteenden och utfall som exempel arbetstillfredsställelse och lämplighet för specifika uppgifter i arbetslivet.

MiNT – Har sitt ursprung från femfaktormodellen och mäter egenskaper kopplade till integritet samt predicerar sannolikheten för god arbetsprestation. 

Matrigma – Är ett ickeverbalt arbetspsykologiskt test som mäter flytande intelligens, dvs förmågan att se mönster och samband, abstrakt logisk förmåga samt problemlösningsförmåga. Testet kan predicera en persons framtida arbetsprestation, inlärningsförmåga, effektivitet i arbetet samt hantering av ny information och nya situationer.

Om programmet

Det beror på vilket program du ansöker till.  

Våra jobbgarantiprogram är kostnadsfria, men programmen utan jobbgaranti har en avgift. Du hittar alltid information om kostnader på programmets webbplats!  

AW Academy är ett privat utbildningsbolag och därmed inte CSN-berättigad, du får ingen ersättning under utbildningsperioden.  

Under utbildningen kommer du få stöttning från lärare och ha avstämningar med programansvarig på AW Academy för att se så du hänger med tekniskt och att du mår bra. Efter varje utbildningsmodul genomför du en checkpoint som visar att värdet har uppnåtts och stöttar dig i din reflektion kring din lärandekurva.

Vi tror på systematisk uppföljning av deltagarnas kunskaper, färdigheter och kompetens, genom vilka vi kan säkerställa hög kvalitet och skapa värde. Du får mer information om våra utvärderingar under rekryteringsprocessen! 

Nej det behöver du inte. Som en följd av Coronapandemin kommer programmen genomföras via hybridundervisning, där du som deltagare kan delta antingen via Campus i Stockholm alternativt via digitalt klassrum. Utbildningen är lärarledd på heltid under måndag-fredag kl. 9-17.

Tyvärr kan vi inte erbjuda dig några konkreta boendealternativ. Vi utökar dock hela tiden vårt nätverk av bostäder och kan erbjuda specialarrangemang med tillfälliga bostäder. Dessutom har vi en lista över boenden i flera städer, och vi gör den förstås tillgänglig för alla som går utbildningen.  

Efter utbildningen

Om Academic Work inte hittar ett jobb åt dig direkt får du vara med i vår extended training. Du kan använda tiden till att repetera dina kunskaper eller till och med lära dig nya saker. En lärare hjälper dig två gånger i veckan och du får stora möjligheter att utveckla dina kunskaper.   

Var du kan jobba efter examen beror på vilket program du söker.  Våra konsulter arbetar för Academic Works partnerföretag. Academic Work har över 350 kunder i alla branscher – från småföretag till nationella företag.  

Lönen skiljer sig åt beroende på vilket program du är intresserad av. Om du har frågor om lön i ett specifikt program kan du mejla in till info@academy.se.  

Något som är gemensamt för alla program är att, oavsett ingångslön, kommer du antagligen ha en bra löneutveckling framåt i karriären!  

Har du gått en kostnadsfri intensivutbildning från AW Academy förbinder du dig att arbeta för Academic Work. Du har då flera olika intervjuer med kunder från Academic Work tills du har ett uppdrag. Under tiden deltar du i vår extended training. 

In english

We have a few programs we offer in english, that´s always stated on the program page. Since a lot of our programs although are held in swedish most of the times you need to be able to understand and communicate in swedish to be a potential candidate.

Fick du fortfarande inte svar på din fråga?

Skicka den till oss så svarar vi så snart vi kan.